Πέμπτη

Όλες οι φωνές έχουν αξία

Όλες οι φωνές έχουν αξία.

Τέτοιες ώρες η σιωπή δεν είναι αθώα.

20/9/2020

Pasquale Mario Bacco Ιατροδικαστής:

Δύο είναι οι βασικές πληγές σήμερα, οι γιατροί που δεν μιλάνε και η εκκλησία, αλλά όπως είπε ο Δάντης “Οι πιο καυτές θέσεις στην κόλαση είναι κρατημένες γι’ αυτούς που σε καιρούς μεγάλης ηθικής κρίσης διατηρούν ουδέτερη στάση.”

Μία από τις σημειώσεις μου από το άστεγο, απαξιωμένο και κατασυκοφαντημένο με άπειρες ψευδολογίες και μεσαιωνικές τακτικές, Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο, όπου κορυφαίοι επιστήμονες άσκησαν κριτική στα ακραία μέτρα.

Τους ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες είτε με έπεισαν είτε όχι, για το θάρρος τους και την πίστη τους στον όρκο του Ιπποκράτη! Άνοιξαν το δρόμο και σε εκατοντάδες άλλους να μιλήσουν στη συνέχεια με λόγο μεστό και τεκμηριωμένο.

Καθηγητές πολλών ειδικοτήτων με παγκόσμιες διακρίσεις έγιναν ξαφνικά συνομωσιολόγοι και είπαν λέει την προσωπική τους γνώμη και γι' αυτό δεν πήγαν οι διορισμένοι ειδικοί να τους αποστομώσουν.

Όμως δεν είμαστε όλοι αφελείς.

Η υπερβολή των μέτρων απέναντι σε έναν ιό που δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από άλλα δεινά, σταματά τη ζωή αντί να αντιμετωπίζει τον ιό με μέτρα ουσιαστικής παρέμβασης και όχι τιμωρίας.

Αν όντως είναι τόσο θανατηφόρος όπως λέτε ο ιός, πείτε και ποιοι παρόπλισαν όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς για την διάσωσή μας. Μα όλοι αυτοί που μας απειλούν και μας τιμωρούν μεταθέτοντας την ενοχή και τις ευθύνες τους επάνω μας.

Δημοσιογράφοι, πολιτικοί και γιατροί του συστήματος θα έρθει η ώρα της αλήθειας. Δε μας πείθει η έγνοια σας με μέτρα και συστάσεις κατά του ανθρώπου.

Όλους όσους αντιμετωπίζουν με κριτικό πνεύμα τα γεγονότα και εκφράζουν τη θέση τους, τους ονομάσατε απειλή, τους φιμώσατε, τους απειλήσατε, τους κακολογήσατε και τους χλευάσατε.

Ανθρωπάκο που φοβάσαι μη σε ταυτίσουν μαζί τους, παρόλο που και συ αναρωτιέσαι, εσύ ανθρωπάκο που τους βλέπεις σαν απειλή, ναι είναι απειλή, αλλά όχι για σένα, αλλά για τους βρικόλακες της εξουσίας που έχουν για ασπίδα τους τα φοβισμένα πλήθη απέναντι στα άτομα, αυτούς τους τρελούς, τους ελάχιστους με την απεριόριστη όμως δύναμη.

Δεν σε έστρεψαν εναντίον τους ανθρωπάκο, αλλά εναντίον του εαυτού σου, γιατί εσύ και εμείς είμαστε από την ίδια πλευρά, δεχόμαστε την ίδια βία, την ίδια εξαπάτηση, τα ίδια δεινά της εξουσίας των βρικολάκων.

Μέθοδος της προπαγάνδας είναι να φέρνει μπροστά στα μάτια μας ό,τι προσπαθεί να κρύψει. Τι είναι λοιπόν μπροστά μας και αδυνατούμε να το δούμε;

Σαφέστατα υπάρχουν πολιτικές κι οικονομικές σκοπιμότητες!